Suntem încă în luna lui Florar iar natura ne oferă o explozie de culori și miresme pe care sincer aș vrea să o pot avea alături de mine tot timpul anului. Dar anotimpurile se succed în ritmul lor firesc și astfel aștept acest minunat anotimp al primăverii cu aceeași emoție iar și iar.

E adevărat că acum avem acces la flori frumoase pe tot parcursul anului dar parcă nimic nu se compară cu ceea ce ne oferă mama natură. Aceleași flori, în mediul lor, mereu fascinante. Eu una nu m-am săturat de aceleași magnolii pe care le pândesc an de an la momentul înfloririi, de trandafirii sau caprifoiul ce se revarsă peste gardurile vilelor din cartier, de primii bujori îmbobociți, de mireasma îmbătătoare a florilor de tei ce cuprind Bucureștii…Și tot așa tot anul, până toamna târziu.

Anul acesta recunosc că am trișat puțin. Am revenit la obiceiul vechi, din copilărie de a face să rămână mai mult timp lângă mine acele flori dragi și le-am presat. Inițial, mă gândisem să le folosesc la altceva, apoi mânată de inspirație m-am aventurat în alt proiect creativ și astfel au ieșit la lumină aceste semne de carte.

Dintr-un sentiment de respect purtat pentru cărți, eu personal nu am putut vreodată să le subliniez rândurile sau să fac notițe pe marginile paginilor. Iar a îndoi colțul de sus pentru a ști unde am rămas cu lectura mi se părea aproape un sacrilegiu…Așa că am fost de când mă știu o mare fană a semnelor de carte.

Aceste aparente banale accesorii care sunt semnele de carte ajung să fie imprimate cu o amintire a unei emoții, a unui sentiment, a unei povești care ne-a mișcat sufletul. Nu sunt doar obiecte funcționale, pot fi interesante sau chiar frumoase.

Prezint aici câteva dintre cele create de mine. Cu modele unicate, în funcție de inspirația momentului, din plante și flori, toate culese și presate de mine personal, incluse în rășină epoxidică.

Deja am creat o colecție și îmi sunt tare dragi toate! Apoi m-am gândit că poate mai sunt și alții ca mine, care s-ar putea bucura de ele sau le-ar considera o idee bună de cadou pentru alt iubitor de carte. Mă poți contacta aici pentru o comandă și astfel îți voi fi recunoscătoare pentru aprecierea acestui proiect creativ și încurajarea de a continua cu aceeași frenezie. 🙂

Please follow and like us: