Anul acesta, planeta Marte tranzitează semnul zodiacal al Capricornului între 4 ianuarie și 12 februarie.

Micul malefic și planetă importantă pentru astrologia medicală, Marte este în Capricorn într-o poziție privilegiată, de exaltare, unde își poate manifesta cu forță și lejeritate atributele. Nu de puține ori chiar excesiv.

Marte guvernează funcțiile vitale ale corpului. Influențează nivelul de energie, adrenalina, testosteronul, organele masculine, metabolismul, excreția, mușchii, mirosul, celulele sanguine, fierul, vezica biliară și toxinele.

Caracteristicile marțiene sunt acțiunea acută, acidifiantă, stimulantă, excretoare, inflamatorie, favorizantă pentru infecții, erupții cutanate, roșeață, traumatisme, hemoragii. Guvernează procesele catabolice, eliminarea produșilor toxici la nivelul pielii, urinar, al mucoaselor, organelor genitale.

În tranzit printr-un semn de pământ poate exacerba anumite afecțiuni prin natura sa caldă și uscată manifestată în exces. Această acumulare energetică nu se poate exterioriza fluent și provoacă frecvent fenomene inflamatorii iar metabolismul este încetinit.

În semnul Capricornului Marte poate genera simptome:

  • la nivel articular, preponderent dar nu numai la nivelul genunchilor precum artrita, tendinită, pusee de gută,
  • digestiv precum colita, constipația, secreție în exces de bilă,
  • la nivel cutanat – prurit, erupții, roșeață, exces de sebum sau eczeme uscate, psoriazis,
  • la nivel endocrin prin stimularea glandei pituitare.

În combinație cu Mercur, ce va intra și el în zilele următoare în Capricorn va predispune suplimentar la incidente legate de insecte, prurit accentuat sau nevralgii.

Marte poate acționa pozitiv pentru a ajuta la consolidarea masei musculare, eliminarea mai ușoară a produșilor toxici, fortifierea răspunsului imun, creșterea libidoului. Acest tranzit marchează o perioadă bună pentru implicarea în activități care presupun antrenamente, rutină, canalizarea energiei și menținerea unei mase musculare optime. Dar, cu atenție la a nu aluneca în zona de exagerare și epuizare.

Recomandările ce țin de dietă pentru sezonul rece dar în mod special pentru acest tranzit astral pun accent pe un aport crescut de fibre, vitamina C și omega 3 – toate acestea ajută la buna funcționare a sistemului articular, la sănătatea pielii și a reactivității optime a organismului.

Vărzoasele sau plantele din fam. Crucifere precum broccoli, kale, varza obișnuită, conopida dar și fasolea sau semințele de chia sunt bogate în fibre și în minerale și sunt de preferat în această perioadă.

Vitamina C este o vitamină extrem de importantă. Este esențială în metabolismul proteinelor, pentru lupta contra infecțiilor, dar și pentru formarea colagenului și integritatea structurală a pielii. În cazul fumătorilor, necesarul zilnic de vitamina C este crescut deoarece fumul de țigară o inactivează în o bună parte. Rezultanta este diminuarea efectului antioxidant al acesteia, astfel explicându-se îmbătrânirea prematură a celor ce fumează. Surse importante de vitamina C o reprezintă citricele, kivi, pătrunjelul, măceșele, fructele de acerola, varza kale, ardeii și roșiile.

Suplimentele pe bază de semințe de țelină sau brusture pot fi de folos în ameliorarea durerilor articulare datorate acumulării de acid uric.

Nu în ultimul rând aportul de lichide și în special de apă de bună calitate este foarte importantă, excesul de căldură și uscăciune marțiană ducând ușor la deshidratare.

Acest tranzit poate fi resimțit mai puternic de cei ce au un marcaj marțian puternic în harta natală, de cei cu marcaje pe semnele cardinale (Berbec, Rac, Balanță, Capricorn), de cei cu tranzite importante pe sectoarele ce țin de sănătate, de cei care au ca guvernator anual planeta Marte. De asemeni, secundar pot fi afectați și cei cu marcaje pe Leu și Gemeni.

Dacă esți interesat de modul cum te va influența acest tranzit din punct de vedere medical precum și modalități de gestionare eficientă a acestuia îți recomand să-mi scrii aici pentru a programa o ședință de consiliere astrologică personalizată.

Please follow and like us: