Mai puțin cunoscătorii în ale astrologiei pot confunda Vărsătorul cu un semn de apă, deoarece reprezentarea acestuia este un om care varsă apă dintr-un ulcior. Simbolistica vărsării de apă reprezintă capacitatea Vărsătorului de a disemina cunoașterea pentru colectiv. Cunoașterea în sine și undele cerebrale sunt concepte aparținând elementului aer. Datorită capacității de a se detașa de emoții pentru a ajunge la esență, Vărsătorul este unul dintre semnele cele mai obiective și mai pragmatice – uneori împărtășind cu nonșalanță adevăruri dure. Abilitatea saturniană de detașare îi face pe mulți Vărsători independenți în mod natural.

Vărsătorul în astrologia medicală cuprinde nu numai gambele, gleznele sau sistemul venos ci și toate procesele de natură electrică precum și ritmicitatea acestora. Unui semn orientat către progres și abordări nonconformiste precum Vărsătorul i se recomandă apelarea la metode inovative în legătură cu sănătatea și menținerea un stil de viată echilibrat . Despre Vărsător se știe că este un semn de aer, cu abordări cerebrale, astfel că este important să acorde prioritate conexiunilor ce se creează între minte și corp.

Pentru a menține la cote optime tonusul muscular dar și cel nervos, Vărsătorii au nevoie de un aport crescut de Magneziu și Potasiu. În tot corpul, dar cu atât mai mult pentru zona lor sensibilă și anume picioarele. De preferat ca aceste săruri minerale să provină din surse naturale, precum fructele și legumele, dar nu sunt de neglijat nici suplimentele.

De asemenea, Magneziul se absoarbe ușor și prin piele, așadar sunt recomandate băi cu sare Epsom, care este o sare de Magneziu. Puteți obține un dublu efect – aport de magneziu transcutanat dar și relaxare a sistemului nervos. Nu sunt de neglijat nici tratamentele corporale tip scrub care să conțină această sare.

Transmiterea influxului nervos este un proces de natură electrică iar ca acesta să se desfășoare normal, are nevoie de conductorul numit sare. Adică de Clorura de Sodiu. Așadar, cu moderație, căutați să aveți în permanență la prepararea hranei o sare de bună calitate, precum este cea de mare sau, mai bine de la saline, de care nu ducem lipsă la noi în țară.

Echilibrul hidro-electrolitic este important pentru toți dar în mod deosebit pentru Vărsători. Hidratarea, consumul de apă cu lămâie sau apă minerală, evitarea substanțelor excitante ale sistemului nervos precum cafeina sau alcoolul sunt recomandate cu prioritate.

Axa medicală Leu- Vărsător este denumită axa circulatorie. Dacă Leul răspunde de inimă și artere, Vărsătorul guvernează circulația periferică, sistemul venos (alături de Venus) și gradul de oxigenare al sângelui. Este important să consumați alimente care încălzesc corpul, care reduc deshidratarea și plante care susțin nervii și circulația. Evitați băuturile carbogazoase care contribuie la oxigenarea scăzută a sângelui.

Statul pe scaun cu picioarele flexate predispune la apariția problemelor și agravează patologiile deja existente. Așa că, încercați să vă faceți un obicei din a întinde picioarele. De asemenea, se recomandă a se purta încălțăminte care susține gleznele, mai ales în sezonul rece.

Din punct de vedere energetic, semnul zodiacal al Vărsătorului se suprapune cu miezul iernii, cu perioada cea mai rece și uscată. În Vărsător, Soarele este diametral opus semnului său de domiciliu, Leul și de aceea forța vitală este mai slabă. Aceasta se manifestă prin tulburări circulatorii, extremități reci, hipotensiune arterială. Pentru a compensa această predispoziție, Vărsătorii au nevoie de alimente și băuturi picante sau cu gust înțepător care favorizează circulația sangvină și încălzirea corpului. De asemenea, o sursă bună de energie sunt carbohidrații dar și alimentele sau băuturile dulci.

Tonusul nervos nu este nici el de neglijat. Pentru un semn de aer ca Vărsătorul, nu e prea greu să rămână prins doar în planul mental și să se supraîncarce. O rutină care presupune mai puțină expunere la undele electromagnetice combinată cu activități dinamice, care pun săngele în mișcare și fortifică picioarele ar fi conduita de urmat pentru a menține un echilibru între corp și minte.

În încheiere vă ofer și câteva exemple de uleiuri esențiale ce pot fi benefice pentru Vărsători. Fie că sunt utilizate prin aromaterapie sau prin aplicare topică, uleiurile esențiale sunt cunoscute de multă vreme că au efecte puternice asupra bunăstării noastre mentale, emoționale și spirituale. Acest lucru le face utile pentru a completa sau ameliora diferite necesități particulare ale reprezentanților unui semn zodical.


Ghimbirul este un ulei esențial de echilibrare excelent, care poate ajuta să te centrezi atunci când ai atenția atrasă în prea multe direcții. De asemenea, poate lupta împotriva oboselii mentale și poate fi benefic din punct de vedere emoțional.

Scorțișoara poate ajuta la concentrarea minții creative a Vărsătorului și permite un focus sporit asupra unui proiect. Acest ulei esențial are, de asemenea, proprietăți de stimulare a sistemului imunitar pentru a vă ajuta să treceți mai ușor prin sezonul rece.

Rozmarinul este un ulei esențial excelent pentru întărirea energiei mentale atunci când este nevoie de gândire ,de memorare sau de rememorare rapidă. Combinând acest lucru cu capacitatea sa de a ușura stresul, rozmarinul este un instrument excelent pentru cei ce caută soluții inovatoare precum Vărsătorii.

Alte uleiuri esențiale pentru Vărsător includ piper negru, lemn de cedru, cuișoare, tămâie, boabe de ienupăr, pin, trandafir și cimbru.

La final vă las o zicere ce cred că se potrivește de minune Vărsătorilor

Ai nevoie de trei lucruri în viață – sănătatea ta, un țel și oamenii pe care să-i iubești. Asta e tot. – Naval Ravikant

Please follow and like us: