Mai mult ca oricând ni se spune să ne spălăm cu săpun. Oricum, eu consider că asta este o chestiune de educație… Acum, cu atâtea produse de îngrijire personală aflate pe piață, șansa de a pune pe piele chimicale mai mult sau mai puțin nocive este destul de mare.

Eu, în principal din motive de toleranță și predispoziții alergice, am optat de câțiva ani buni să folosesc produse cât mai aproape de noțiunea de natural. Beneficiile s-au văzut destul de repede!

Si, fiindcă îmi place să-mi folosesc manualitatea, după ce am studiat ceva timp subiectul, am ales să-mi prepar singură cosmeticele și produsele de îngrijire personală folosind ingrediente cât mai naturale. Mai întâi doar pentru mine, apoi și pentru cei din familie iar în final inclusiv pentru prieteni și cunoștințe care au avut încredere și și-au dorit să le încerce.

Aici este unul dintre cele mai recente săpunuri naturale făcute de mine prin metoda la rece. Acest lucru asigură că o bună parte dintre ingredientele cheie ale unui produs natural, precum sunt vitaminele de exemplu, se păstrează nealterate pe parcursul procesului de manufacturare.

Dorind să obțin un săpun blând cu pielea, am conceput o rețetă echilibrată bazată de uleiuri și unturi de calitate cum sunt cele de shea, cacao, masline, ricin, etc. Ceea ce a adus un plus de cremozitate este adaosul de lapte de capră.

Ca parfum, dar și pentru proprietățile lor antiseptice, am ales un mix de uleiuri esențiale compus din eucalipt radiat, arbore de ceai, lavanda, oregano, menta citronata, portocala dulce și grepfruit. Ceea ce a rezultat, este un parfum fresh apreciat atât de femei cât și de bărbați.

Coloritul este în totalitate natural, datorat pudrelor de spirulină și orz verde, iat tușa estetică de final este dată de pictura individuală manuală cu pigment cosmetic mineral.

Momentan mai am câteva bucăți disponibile. Pentru cei interesați vă rog să folosiți pentru contact acest formular.

Please follow and like us: